Новини
Съобщение
06.02.2019

Уважаеми съграждани,

 

Уведомяваме Ви, че услугата за обслужване на контейнер за събиране на строителни отпадъци, разположен на ул. „Петрова нива”, е временно преустановена.

В тази връзка следва да се преустанови и изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в района.

За нарушителите ще се налага глоба в размер на 500лв.

В изпълнение ангажиментите ни по управление на строителните отпадъци, генерирани на територията на общината, се предвижда стартирането на безвъзмездна услуга за събирането им „от врата на врата”, по предварителна заявка на посочените по-долу телефони.

Отпадъците следва да се предават в чували, като е препоръчително да са селектирани по видове, за да могат да бъдат рециклирани, а не депонирани на депо.

 

*разделно събрани строителни отпадъци /предназначени за рециклиране/ - бетон, тухли, фаянс, керемиди и керамични изделия;

*смесени строителни отпадъци /предназначени за депониране/ – това са строителни отпадъци, които не могат физически да се разделят. Представляват фракции от замазки, остатъци от материали използвани за направа на подови настилки и вътрешен интериор, от премахване на кофраж, зидария, полагане на мазилки, замазки, топлоизолации, земни маси и др.

Отделно в проекта, предвиждаме и въвеждането на аналогична услуга за *едрогабаритни отпадъци -дивани, столове, маси, шкафове, матраци и др.


Заявка за предаване на този вид отпадък се подава на посочените телефони.

 

Телефони за информация и заявки:

0893 / 323 399; 0894/ 638 651; 0893/ 336 887

 

Общинска администрация Аксаково
Търсене
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - АКСАКОВО
www.eufunds.bg