Новини
Честит Ден на народните будители!
01.11.2018

 

 

 

На днешния ден - 1 ноември ние отдаваме заслужена почит към всички онези, благодарение на които българската нация е запазил вярата си в духовните ценности, в морала и доброто, благодарение на които предците ни са оцелели в най-тежките за нацията ни години – народните будители.

Във връзка с отбелязване Деня на Народните будители, Община Аксаково покани Драматичен театър „Рачо Стоянов“ - Габрово, като предостави зрителната зала на Народно читалище „Просвета 1905“ за безвъзмездно ползване. За всички любители на театралното изкуство, в две представления, беше изнесена постановката на Михал Мишкоед  /„Зех тъ, Радке взех тъ!“/ по Сава Доброплодни, а за децата, на сцената оживяха героите на „Пепеляшка“.

Извършеното обозначаване на редовете и местата в зрителната зала на читалището, осигури ред при настаняването на зрителите и спокойно наслаждаване на постановката.

Във всички училища на територията на община Аксаково, месец октомври беше  посветен на народните будители, като в тази връзка бяха подготвени изложби, презентации и рецитали.

На 31 октомври участниците в клуб „Млади театрали“ към ЦПЛР с ръководител Румяна Маркова изнесоха рецитал посветен на Деня на Народните будители, а зрители бяха учениците от училищата разположени на територията на община Аксаково.

Днес в Деня на Народните будители във физкултурния салон на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Игнатиево се проведе волейболен турнир под наслов „Златната кратуна“, в който се включиха ученици от 8 до 12 клас от училищата в гр. Аксаково и гр.Игнатиево.


Търсене
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - АКСАКОВО
www.eufunds.bg